Welkom bij de Open Vughtse Bonkkampioenschappen 2017

Op 9 juni 2017 worden de Open Vughtse Bonkkampioenschappen gehouden in Vught.
Voor een ieder dé kans om deze eervolle titel binnen te slepen!
Het mooie van deze titel is dat je er niet jaren lang hard voor hoeft te trainen. Je hoeft zelfs geen dure investeringen te doen in kleding, sportattributen, sportdranken- en voedsel, geen coaches, niets van dat alles. Gewoon gezond verstand en de wil om te winnen moet je heel ver kunnen brengen.

Geef je daarom ook op voor dit enorm leuke toernooi!

 

 

Mocht u eerst wat meer willen weten over dit spel leest u dan verder.

Het kaartspel.
Bonken is een kaartspel voor 4 personen dat gespeeld wordt met één stok kaarten.
Iedereen speelt voor zich. In totaal worden er 11 spelletjes gespeeld, waarbij ieder van de spellen een eigen doel heeft. Het uiteindelijke doel is zo veel mogelijk punten te behalen. De speler die de meeste punten behaalt, is winnaar.
Het is een spel dat gespeeld wordt op basis van het maken van slagen. De slag is voor degene die de hoogste kaart in de voorgespeelde kleur of, indien van toepassing, de hoogste troef heeft gespeeld. De volgorde van de kaarten is normaal, dus de aas is de hoogste kaart en de 2 de laagste. Kleur bekennen is verplicht. Indien er met troef wordt gespeeld, mag  je, als je de gevraagde kleur niet langer kan bekennen, troeven maar dat is niet verplicht. Zowel onder- als overtroeven is toegestaan.
Eén van de spelers begint met het schudden van de kaarten en geeft daarna iedere deelnemer 13 kaarten. Na ieder spel schudt en deelt degene die links van de vorige deler zit de kaarten. Zoals gezegd kent ieder van de 11 spellen zijn eigen doel.

Er bestaan diverse varianten om het Bonkspel te spelen. Tijdens de Open Vughse wordt de, door de IBF, vastgestelde variant gespeeld. Zie ook Spelregels.